Stoomketels, lagedruk en hogedruk


stoomketel

Machinefabriek Novum ontwerpt, bouwt en installeert lage- en hogedruk stoomketels. Wij zijn specialisten en deskundigen op het gebied van stoomopwekking. We zijn voortdurend bezig om ketels en installaties te verbeteren. De ontwerpen van onze stoomketels zijn innovatief, maar de ketels hebben hun betrouwbaarheid en lange levensduur bewezen.

Novum produceert zowel lagedruk- als hogedruk stoomketels. Wat is het verschil? Een lagedruk ketel heeft een beveiligingsdruk van 0,5 bar. Dit betekent dat de ketel stoom kan leveren met een druk van 0,3 – 0,4 bar. Deze ketels vallen niet onder de drukrichtlijnen. Bij hogedruk ketels ligt de druk naar keuze hoger, in de praktijk tussen 4 en 20 bar. Deze ketels voldoen aan de PED (2014/68/EU). Voor het in bedrijf hebben van dit type ketels is een 2-jaarlijkse keuring door een Notified Body verplicht. Zowel de lagedruk- als hogedruk ketels bieden de volgende voordelen:

  • Een zeer lage NOx-emissie
  • Hoog rendement, lage energie verliezen
  • Eenvoudig te onderhouden
  • Degelijke bouwwijze

Onze lagedruk ketels worden vervaardigd van roestvaststaal (Novumax LD-HR). Deze materiaalkeuze biedt vele voordelen en leidt tot een eenvoudige installatie-opzet. De hogedruk ketels worden vervaardigd van hoogwaardig staal. Er zijn meerdere typen leverbaar: Ketels volgens het “Novumax”-principe, met of zonder economiser, bijverwarming met afgassen (WKK) of met electrische elementen. Ook kunnen ketels volgens de 3-treks bouwwijze (Novutherm HD-D) geleverd worden.


Novumax-LD-HR

Novumax LD-HR

Lagedruk stoomketel vervaardigd van rvs 316 met hoog rendement (tot 103% o.w.). Stoomproductie: 130-1400 kg/hr. Beveiligingsdruk: 0,5 bar. Voorzien van low NOx brander (50-70 mg/nm3) en hoogwaardige appendages.


Novumax-HD

Novumax HD(E)

Hogedruk stoomketel in de range 250-6000 kg/hr. Keteldruk van 2-25 bar. Voorzien van low NOx brander (50-70 mg/nm3). De aangebouwde economiser (HDE) geeft een rendementsverbetering van ongeveer 5%.


Novutherm HD-D

Hogedruk stoomketel in 3-treks bouwwijze in de range 6000-15000 kg/hr. Keteldruk van 2-25 bar. Voorzien van low NOx brander (50-70 mg/nm3).


Novumax Hybrid

Hogedruk stoomketel in de range 250-2000 kg/hr. Verwarming door premix-brander gecombineerd met een electrisch element.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00