Ketelwater


Een stookinstallatie kan worden gebruikt voor warmte-opwekkingsprocessen en stoomproductie. Ketelinstallaties worden nog altijd veel gebruikt in Nederland. Een ketelfabrikant streeft er te allen tijde naar om de ketelbouw te blijven ontwikkelen, zo ook Novum, dat is gevestigd in Oss.

Stookinstallatie van ketelfabrikant Novum

Ketelfabrikant Novum is trendsetter op het gebied van de ontwikkeling van de ketelbouw. Wij streven ernaar ketelinstallaties te ontwerpen, produceren en installeren, die voldoen aan de hoge Nederlandse eisen wat betreft rationeel energieverbruik en milieu. Dat is dan ook de reden dat wij onder andere een aantal ketelinstallaties hebben ontwikkeld die werken volgens het zogenaamde vuurgang-waterpijp principe. Dankzij dit type stookinstallatie hebben wij een grote voorsprong op de markt weten te bereiken. Onze kennis, kwaliteit en technisch hoogwaardige producten hebben er samen voor gezorgd dat wij al vele projecten succesvol hebben kunnen afronden.

De verschillende soorten ketelinstallaties

Novum levert niet één type stookinstallatie. Ons aanbod ketelinstallaties is zeer uitgebreid. Zo leveren wij als ketelfabrikant de volgende soorten ketelinstallaties:

  • CV ketels: er zijn drie soorten CV ketels, die allen een hoog rendement en lage NOx-emissie hebben.
  • Stoomketels: u kunt kiezen voor een hogedruk of lagedruk stoomketel. Beiden hebben zo hun voordelen. Het rendement van hogedruk stoomketels is over het algemeen wat hoger dan dat van lagedruk stoomketels. Daarnaast kan een hogedruk stoomketel worden voorzien van een economiser, ofwel een voedingwater-voorverwarmer.
  • Heetwaterketels: deze kunnen heet water tot maar liefst 180 °C produceren. De ketels worden gekenmerkt door een compacte bouwwijze en grote vermogen.
  • Afgassenketels: op deze manier kan stoom worden geproduceerd door middel van hete afgassen die afkomstig zijn uit gasmotoren. Er zijn ketels die geschikt zijn voor 2 of 3 gescheiden afgassenstromen.

Aanvullend assortiment

Wij zijn als specialist in de ketelbouw ook in staat andere producten te leveren naast ketelinstallaties. Voorbeelden zijn containerketelhuizen, ontgassers en stoomvormers. Deze helpen de verschillende ketels beter functioneren.

Onderhoud, reparaties en inspectie van ketelinstallaties

Als ketelfabrikant leveren wij u graag een complete service. Daarom kunt u ons ook inschakelen voor het onderhoud van uw stookinstallatie. Bovendien hebben wij bekwame en goed opgeleide vakmensen in dienst die over voldoende kennis van ketelbouw beschikken om uw ketelinstallaties te inspecteren, en indien nodig, te repareren.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00