Machinefabriek Novum

Novum – ketel en apparatenbouw


Machinefabriek Novum

Machinefabriek Novum BV is een Nederlands bedrijf dat hoogwaardige warmwater- en stoomketels ontwerpt en produceert. In overleg kunnen ook complete ketelinstallaties gerealiseerd worden.

Het bedrijf is opgericht in 1946 in Nijmegen, onder de paraplu van een gerenommeerd installatiebedrijf. Er werden diverse producten gefabriceerd die destijds nodig waren voor verwarmingsinstallaties, zoals kolenketels, convectoren, vaten en warmtewisselaars. In 1961 werd in Oss een nieuwe fabriek gebouwd en vond er een grote uitbreiding van de productie plaats.


Over ons

In samenwerking met het Zwitserse bedrijf Ygnis A.G. werd een compleet nieuwe ketelserie ontwikkeld, bekend onder de naam Pyrotherm ketel. Deze ketels werden eerst met olie en later met gas gestookt. Alleen al in Nederland zijn er tussen 1960 en 1990 meer dan 4500 ketels van dit type geïnstalleerd in industrie, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, woonflats enz. De ketels werken volgens het zogenaamde keervlam-systeem en staan bekend om de lange levensduur. In 1987 werd Novum een zelfstandig familiebedrijf.


productie Novumax stoomketel

De Pyrotherm ketel werd in het midden van de jaren 90 vervangen door het “Novumax” concept. Dit type ketel kenmerkt zich door een zeer ruime vuurgang (lage NOx-productie) en een nageschakelde warmtewisselaar. Volgens deze bouwwijze worden zowel lage- als hogedruk stoomketels alsook HR- warmwaterketels gebouwd. Anno 2020 worden deze ketels nog verder doorontwikkeld en veelvuldig toegepast in utiliteit en industrie.

Voor het ontwerp en engineering wordt tegenwoordig 3-D software gebruikt; de productie is deels geautomatiseerd. Echter passie en vakmanschap zijn onze belangrijkste hulpmiddelen.


Productie

Poederdeklas
pijplas stoomketel 3
lassen drukdeel
Ketelfront
Ketelfabrikant
Ketelbouw
IMG_3407
Drukdeel Novumax HD
Condensor
Afgassen-sectie Novumax stoomketel
Novumax H2R 6000
Platenwals
Productie stoomketel
previous arrow
next arrow

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00