Novum nieuws


Nieuws en Noviteiten

Sint Franciscus Gasthuis
Dit Rotterdamse ziekenhuis was op zoek naar 2 nieuwe gas/oliebranders voor haar Novum heetwaterketels (4650 kW) uit 1974. Ondanks de respectabele leeftijd zijn de ketels nog in perfecte conditie. Voorwaarde voor de vervanging van bestaande (onbetrouwbare) branders was uiteraard dat de ketels zouden voldoen aan de huidige NOx-wetgeving. Daar het keervlam ketels betreft, was dit geen eenvoudige opgave. Samen met onze partner Monarch (importeur van Weishaupt gas/oliebranders) hebben we een oplossing gevonden door gebruik te maken van externe rookgasrecirculatie. De branders functioneren nu al geruime tijd naar volle tevredenheid.
Romeins masker
In 1915 werd in de Waal bij Nijmegen een uniek Romeins masker gevonden. Kunstenaar Andreas Hetfeld bouwt dit masker levensgroot na. In april 2020 wordt dit bijzonder kunstwerk op het eiland "Veur-Lent" geplaatst met uitkijk op Nijmegen (Noviomagum). Vanwege de verbondenheid met deze oude stad heeft Novum besloten dit geweldige project te sponsoren. Het proces is te volgen op www.hetfeld.nl.
Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT)
De energievoorziening van ZRT was aan vervanging toe. De installatie stamde uit 1980, was aan het eind van zijn technische levensduur en voldeed niet meer aan alle milieueisen. De afdeling Techniek & Bouw riep voor dit project de hulp in van Verwey Raadgevend Bureau B.V., een gespecialiseerd installatieadviesbureau. Er zijn 2 nieuwe stoomketels type Novumax 2500 HDE geplaatst. Deze ketels zijn een centraal onderdeel van de installatie geworden. Dat klinkt paradoxaal, want een stoomketel werkt op aardgas en daar wil Nederland juist vanaf. Maar een stoomketel is in een bestaand ziekenhuis veelal noodzakelijk om stoom te produceren voor bevochtiging, wasactiviteiten en andere processen. ZRT maakt van deze nood een deugd, door energie uit de rookgassen van de stoomketels te winnen met een condensor. Hiermee wordt de restwarmte van de bij het stoomproductieproces vrijkomende rookgassen toegevoegd aan de hoofdverwarming, in plaats van dat de warmte naar buiten wordt afgevoerd. Een stoomketel wordt zo feitelijk een HR-verwarmingsketel. De stoomketels hebben een NOx-uitstoot < 30 mg/nm3 dankzij de toepassing van premix-brandertechniek.
190524_Artikel ZRT Energieplan AJ 18 06 2019(3)
Electrische stoomelectketels
Stoomketels kunnen lage- of hogedruk stoom opwekken waarbij gebruik gemaakt wordt van een electrisch element.
Meer info
Huurketels / Containerketelhuizen
Zowel warmwater als stoomketels kunnen geleverd worden in compleet ingerichte containerketelhuizen. Voor tijdelijke warmtelevering zijn huurcontainers beschikbaar.
Meer info

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00