Stoomtechniek


Stoomtechniek

De techniek wordt veelal toegepast in de warmteopwekking. Daarnaast kunnen stoomketels ook helpen bij de koude- en elektriciteitsopwekking. Stoomketels zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Wanneer u een geschikte stoominstallatie wilt aanschaffen, is het belangrijk te kiezen voor een ketelfabrikant die voldoende kennis heeft van stoomtechniek. Novum is daarvan een voorbeeld. Als trendsetter op het gebied van stoomproductie kunnen wij u de service bieden waar u naar op zoek bent.

De vele mogelijkheden van stoomtechniek

Stoomtechniek kan op verschillende manieren helpen om bijvoorbeeld warmte op te wekken. Bij Novum produceren wij twee soorten stoomketels. Ten eerste kunt u kiezen voor een lagedruk stoomketel. Wij leveren twee soorten, die beiden een maximale werkdruk hebben die lager is dan 0,5 bar. U kunt ook kiezen voor een hogedruk stoomketel, welke juist een hogere werkdruk heeft dan 0,5 bar. Deze kan ook worden voorzien van een voedingwater-voorverwarmer, ook wel economiser genoemd. Deze zorgt niet alleen voor een constantere stoomdruk, maar ook voor een hoger rendement.

Onmisbare producten in de stoomtechniek

Wij leveren naast stoomketelinstallaties ook bijbehorende producten. Deze zijn onmisbaar in de stoomtechniek. Zo produceren wij ontgassers, die worden gebruikt voor het uitdrijven van zuurstof uit het voedingwater. Deze zuurstof is namelijk schadelijk in stoomketels, doordat het corrosie kan veroorzaken. Daarnaast produceren wij ook stoomvormers, die schone stoom produceren. Een stoomproductie van 50-1000 kg/hr is mogelijk.

Meer informatie over stoomketels


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0.00